Is Een Elektrische Auto Lease Zakelijk Voordeliger dan Benzine Rijden?

Het is niet altijd eenvoudig om te beslissen of je moet kiezen voor een benzineauto of overstappen op een elektrische auto. Gelukkig kunnen fiscale stimulansen helpen bij deze beslissing, aangezien emissievrij rijden veel goedkoper is. Bekijk de verschillen en voordelen om tot een weloverwogen beslissing te komen.

 

Gemeentelijke bijdrage elektrische voertuigen

Op het gebied van MVO en duurzaam ondernemen bieden emissievrije voertuigen een duidelijke toegevoegde waarde voor jouw bedrijf. Daarnaast kun je je zorgen over zero emissie zones vergeten en je richten op de praktische aspecten. Bovendien bieden de overheid aantrekkelijke financiële voordelen. Het is de moeite waard om op de website van jouw gemeente en stad te kijken voor meer informatie over eventuele subsidies. Het loont om dit in overweging te nemen bij het nemen van een beslissing over het type auto voor jouw bedrijf.

Hoeveel voordeliger is een elektrische auto dan?

Wanneer het gaat om fiscale voordelen, bieden elektrische voertuigen meer dan voertuigen met een verbrandingsmotor. Bij zakelijke financial lease kun je maximaal profiteren van fiscale voordelen, zoals renteaftrek, investeringsaftrek, afschrijving en btw-teruggaaf. Elektrische auto's zijn extra fiscaal voordelig: je kunt gebruik maken van MIA (Milieu-Investeringsaftrek) en SEBA (Subsidie Elektrische Bedrijfsauto), die mogelijk beschikbaar zijn bij de aanschaf van een elektrische auto door een leasemaatschappij. Tot 2026 krijg je ook korting op bijtellingen en betaal je geen bpm. Tot ongeveer 2025 betaal je mogelijk ook geen wegenbelasting voor elektrische bedrijfswagens.

De pluspunten van elektrische auto's op een rij:

 • Gebruik milieu-investeringsaftrek
 • SEBA voor elektrische bedrijfsvoertuigen
 • Extra kortingen op de bijtelling
 • Vrijgesteld van het betalen van bpm
 • Geen wegenbelasting tot 2025

Dit zijn kosteposten die je wél moet betalen bij een auto die rijdt met benzine of diesel. Het kan je dus echt veel geld besparen!

 

EV of Benzine kosten?

Overweeg je de kosten van brandstof en elektrisch opladen?

Met de aankoop van een thuis laadpaal, kost het ongeveer 2.000 tot 3.000 euro. Dit kan belastingvrij worden gefinancierd als je het opneemt in je financial lease auto. Elektrisch opladen kost gemiddeld 0,07 euro per kilometer, wat voordeliger is dan het vullen van brandstof. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat de brandstofkosten per kilometer ongeveer € 0,14 bedragen, wat twee keer zoveel is als elektrisch opladen.

Daarnaast is het ook goed om te weten dat elektrische voertuigen veel lager onderhoudskosten hebben dan voertuigen met verbrandingsmotoren. Doordat er minder bewegende onderdelen zijn, is de kans op reparaties kleiner. Dit betekent dat je minder geld hoeft uit te geven aan reparaties en onderhoud.

Kortom, als je beide factoren in acht neemt, de investering en de wekelijkse of maandelijkse kosten, dan zijn elektrische auto's over het algemeen voordeliger voor zakelijk gebruik dan voertuigen met verbrandingsmotoren.

Wordt elektrisch rijden de toekomst?

Als ondernemer is het cruciaal om altijd op de hoogte te zijn van de marktontwikkelingen, inclusief fiscale zaken. Het kabinet heeft plannen om het grijze kenteken systeem te verwijderen. Bedrijfsauto's kunnen nog steeds genieten van het lagere wegenbelastingtarief, maar de bpm-vrijstelling voor bestelauto's kan in de jaren 2024, 2025 en 2026 deels verdwijnen. Vraag je je af of je bpm hoeft te betalen voor een elektrische bestelauto? Dat klopt! Er is geen bpm vereist voor elektrische auto's. Het is niet zeker of dit in de toekomst ook zo zal blijven, maar op dit moment is dit het geval. Bereken je voordeel!

Elektrische auto - Benzine auto

 • Geen wegenbelasting
 • Wel wegenbelasting
 • Vrijstelling BMP
 • Kosten voor BMP

 

Elektrische bedrijfswagen - Benzine bedrijfswagen

 • Geen wegenbelasting
 • Wél wegenbelasting
 • Toegang tot 0 Emissie Zone
 • Géén toegang tot 0 Emissie Zone
 • SEBA (Subsiedie Elektrische Bedrijfsauto)
 • Geen mogelijkheden tot SEBA
 • MIA (Milieu investeringsaftrek)
 • Geen recht op MIA
 • Vrijstelling van BMP
 • Stijgende BMP per jaar

 

Wat wordt het: een elektrische auto financieren of een benzine auto leasen?

Overtuigd zijn van de voordelen van een elektrische auto in het bedrijfsleven? De nadelen van benzineauto's ten opzichte van EV's zijn duidelijk. Als je het verschil bekijkt in belastingvoordelen tussen bedrijfsauto's met accu en met verbrandingsmotor, is het evident dat elektrische auto's de betere keuze zijn. Ontdek het complete aanbod van elektrische bedrijfsvoertuigen en zie zelf de vele voordelen.

Voorraad Elektrische Personen Auto's >>          Voorraad Elektrische Bedrijfswagens >>