Top 10 Lease EV’s van 2023 | Financial Lease Elektrische Auto

Elk jaar neemt de populariteit van elektrische lease rijden toe. In 2022 was er een stijging van 15% in de verkoop van elektrische lease auto's. Deze trend zal naar verwachting de komende jaren alleen maar verder toenemen en grote automerken anticiperen hierop. We hebben een voorspelling gedaan van de meest populaire elektrische auto's lease voor 2023.
 

Wat is onze top 10? Financial lease EV

Hieronder staan de top 10 populairste elektrische auto lease zakelijk van 2023, volgens onze voorspelling:

 1. Skoda Enyaq financial lease: De "Bestverkochte auto van 2022" en "Zakenauto van het jaar 2023" belooft opnieuw een groot succes te worden.
 2. Hyundai IONIQ 5 financial lease: Een iconische auto die al veel ondernemersharten heeft veroverd.
 3. Peugeot e-208 financial lease: Voorspeld als de leasetopper van dit jaar. 
 4. Cupra Born financial lease: Deze auto heeft stijl, snelheid en niet te vergeten uitmuntende prestaties waar Cupra om bekend staat. Er wordt veel van verwacht.
 5. BMW iX3 financial lease: Een nieuwe speler in het elektrische segment, maar BMW heeft tot dusver indrukwekkende resultaten geboekt met zijn elektrische voertuigen.
 6. Kia EV6 financial lease: De "Auto van het jaar 2022" is ook in 2023 nog steeds een gewilde elektrische auto en Kia is het bestverkochte merk van 2022.
 7. Volkswagen ID4  financial lease: De vernieuwde variant is een opvallende verschijning op de weg.
 8. Kia e Niro financial lease: Vorig jaar verkozen tot "Zakenauto van het jaar 2022" en verdient ook in 2023 een plek in de top 10 van populairste elektrische auto's.
 9. BMW i4 financial lease: BMW is een belangrijke speler in het EV-segment en zijn elektrische modellen werden beter verkocht dan ooit in 2022.
 10. Audi e-tron financial lease: Audi is hard bezig om al zijn voertuigen te elektrificeren en de e-tron is het perfecte voorbeeld van dit streven.

Wat kunnen we verwachten van 2023?

In 2023 kunnen we veel nieuwe elektrische modellen verwachten van verschillende automerken die willen innoveren en volledig elektrificeren. Om dit te realiseren, moeten ze hun hele modellengamma vernieuwen en uitbreiden, omdat verschillende automerken vanaf 2025 enkel nog elektrische auto's willen produceren. Hieronder staan enkele van de nieuwe modellen die we kunnen verwachten:

 • Volvo EX30
 • Honda HV-R Electric
 • BMW i5
 • Hyundai Kona Electric
 • Audi A6 e-tron
 • Hyundai Ioniq 7
 • Volkswagen ID.Aero

Daarnaast komen er nog meer nieuwe modellen aan, zoals de elektrische Countryman van Mini Cooper en de elektrische 408 van Peugeot. Ook verwachten we dat Porsche en BMW nog verschillende modellen met elektromotor zullen uitbrengen. Kortom, er is genoeg om naar uit te kijken in 2023! Elektrische SUV lease auto’s zullen ook zeker niet ontbreken.


Elektrische financial lease

Als u ervoor kiest om een zakelijke bedrijfsauto elektrisch te leasen, kunt u profiteren van diverse fiscale voordelen en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzame toekomst. Elektrisch leasen van auto's is niet alleen duurzaam voor je onderneming, maar het Kabinet heeft ook plannen om zakelijk elektrisch leasen verplicht te stellen voor ondernemers, om zo de klimaatambities te verwezenlijken.


Elektrisch leasen wordt komende jaren nóg interessanter!

Elektrische auto leasen goedkoop? Overweegt u als ondernemer of particulier een nieuwe auto? Kies dan voor een elektrische leaseauto of een zakelijke lease elektrische auto. Naast het feit dat het duurzaam en goedkoper in onderhoud is, profiteert u ook van fiscale voordelen. Bovendien hebben tweedehands elektrische auto's een lage bijtelling. Elektrische occasion lease is dus ook zeker een optie!  Bij aanschaf van een elektrische auto uit 2021 betaalt u slechts 12% bijtelling. Vanaf 1 januari 2023 gaat dit percentage omhoog naar 16% voor auto's met een cataloguswaarde tot € 30.000,- en 22% voor auto's met een hogere waarde. In 2025 zal de bijtelling verder stijgen naar 17%.

Ook kunt u als ondernemer profiteren van de Energie-investeringsaftrek (EIA) en Milieu-investeringsaftrek (MIA), waarmee de overheid duurzaam ondernemen stimuleert. EIA richt zich op energiebesparende bedrijfsmiddelen, zoals elektrische auto's, terwijl MIA zich richt op investeringen in duurzame technologie en energiebesparende maatregelen. Dit jaar is de MIA zelfs verruimd, waardoor het voor ondernemers nog interessanter is om te investeren in duurzame bedrijfsmiddelen, zoals een elektrische bedrijfsauto middels Financial Lease. Ook bedrijfsmiddelen die onder de EIA-regeling vallen zijn uitgebreid, waardoor u hier als ondernemer van kunt profiteren via Equipment Lease.

Kortom, wilt u duurzaam ondernemen in 2023? Kies dan voor een nieuwe financial lease elektrische auto of elektrische auto occasion lease en profiteer van de vele voordelen, waaronder de fiscale voordelen en de mogelijkheid om bij te dragen aan een beter milieu.

Bekijk gerust onze elektrische auto lease voorraad of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!

Elektrische Personenauto's >>       Elektrische Bedrijfswagens >>